Wingwave Coaching

 A módszert Cora Besser-Siegmund és Harry Besser-Siegmund német pszichoterapeuta és pszichológus házaspár fejlesztette ki. Minősített, tudományos és orvosi alapokon nyugvó coaching eljárás. Hatékonyságát nemzetközi kutatások és szakirodalmak igazolják. A német Volkswagen konszern díjával is rendelkezik.

A "wing" szó a pillangó szárnycsapásának metaforája, melynek hatására jelentős változások következhetnek be (pillangóhatás). A "wave" szó az angol "brainwave" szóból ered, mely kreatív, gyors ötletek áramlását jelenti.

A wingwave coaching stresszoldó, érzelmi és teljesítménynövelő módszer. Érzelmekkel, azok feloldásával, és ezáltal egy érzelmi egyensúly létrehozásával foglalkozik. Nagyon hatékonyan és gyorsan elérhető az érzelmi stabilitás, stresszmentesség. 

Miért is jó ez?

 • Az agykutatás legújabb eredményeire támaszkodik, tudományosan igazolt a hatása
 • Jelen életből, múltból, magzati korból vagy akár transzgenerációsan szerzett érzelmi blokkok, viselkedési minták, stressz oldása
 • Az elakadások, lelki gátak oldása
 • Nem lehet becsapni, átverni
 • Rendkívül gyors módszer, a problémától függően már 1-5 alkalommal is jelentős változás érhető el
 • Az ülések során a kliens végig tudatánál van, éber
 • Nincs szükség nagy kitárulkozásra, sok beszédre
 • Nagyon gyakorlatias módszer
 • Tartós, hosszútávon hatásos eredmények érhetők el
 • A belső stabilitás kerül előtérbe
 • A pozitív változás már akár aznap érzékelhető

Wingwave coaching elemei:

 1. Bilaterális agyfélteke-stimuláció, mint pl: EMDR                                                                                                              A kliens éber állapotú és teljesen tudatában van a stimuláció alatt, mely történhet zene, illetve taktilis,     érintéses módon is. A stimuláció eredményeképpen létrejön az alvási ciklusból ismert REM szakasz (Rapid Eye   Movement), vagyis a gyors szemmozgás. Alvás közben ilyenkor dolgozza fel az agy a nap során átélt   érzelmeket és tárolja azokat. A stimulációt régóta és sikeresen alkalmazzák pszichiáterek és pszichológusok is.
 2. NLP (NeuroLingvisztikus Programozás)                                                                                                                     Gyorsan és hatékonyan segítő kommunikációs és pszichológiai eszköz. Segítségével régi, berögződött   viselkedési minták, hiedelmek és érzelmi reakciók átalakíthatók, megváltoztathatók.
 3. Izomteszt                                                                                                                                                                              A folyamat során az izomtesztet használjuk a problémák feltárására, követésre és kontrollra is. A tesztelés a kézen történik. Ez a teszt azért alkalmas a problémák feltárására, mert a kéznek a nagyagyban egy motoros és szenzoros megjelenése van, mely felelős a kéz mozgatásáért és szenzoros érzékelésért. Ezen kívül kognitív és mentális folyamataink is itt zajlanak. Ezért a mentális stressz gyorsan megjelenik a kéz izomzatában. A kineziológiával ellentétben a wingwave coach az izomtesztet nem használja orvosi diagnózisra vagy orvosi-terápiás értelemben.

A wingwave coaching nem pszichoterápia, annak kiváltására nem alkalmas. Nem helyettesíti az orvosi diagnózist, az előírt kezelést, de nagy mértékben támogatja az orvosi terápia sikerét.